Alajärven sankarivainajat 1918-1945
  Vuosien 1918-1945 sodissa kuoli kaikkiaan n. 121 000 suomalaista, näistä sankarivainajia on kadonneet mukaan lukien n. 97.000. Alajärven hautausmaalla on 147 sankarivainajal- la erillinen muistokivi ja muistoristi. Lisäki 8 vapaussodassa menehtyneellä on yhteinen muistokivi.

Näiden sankarivainajien tiedot on kerätty "Alajärven sotaveteraanit"- ja "Alajärven vapsussoturit, veteraanit ja lotat"- kirjoista sekä sota-arkiston internetsivuilta. Useimpien tiedot on tarkistettu Alajärven kirkkoherranvirastossa olevista dokumenteista. Joidenkin sankarivainajien hautapaikka on muualla kuin Alajärvellä. Heidät on otettu mukaan siitä syystä, että he ovat asuneet kyseisen sodan aikana Alajärvellä. Henkilöstä on käytetty sitä nimeä, jolla hänet tunnettiin siihen aikaan.

Jokaisen sankarivainajan nimestä johtaa linkki laajempiin tietoihin, joista käy ilmi tarkemmat henkilötiedot. Jokaisesta on otettu mukaan vain oleelliset tiedot. Joidenkin kohdalla tiedot ovat puutteellisia ja niiden täydentäminen lienee näin pitkän ajan kuluttua mahdotonta.

sankari2

Palautteet ja korjaukset sivuston tekijälle